Испания спечели драматично 1/4-финалния двубой с Германия на Евро 2024. Ла Фурия се наложи

...
Испания спечели драматично 1/4-финалния двубой с Германия на Евро 2024. Ла Фурия се наложи
Коментари Харесай

Обясниха защо не бе дадена дузпа за Германия

Испания спечели трагично 1/4-финалния дуел с Германия на Евро 2024. " Ла Фурия " се наложи с 2:1 с късен гол в продълженията. Ситуацията, която още дълго ще бъде коментирана обаче, бе с неотсъдената от рефера Антъни Тейлър дузпа в интерес на Бундестима за игра с ръка на Марк Кукурея.

Анализаторът на ESPN Дейл Джонсън изясни за какво решението на британския арбитър бе вярно, като той прецизно е спазил напътствията на УЕФА преди началото на шампионата.

" В брифинга преди началото на шампионата УЕФА даде ясни инструкции на съдиите по кое време да се отсъждат дузпи за игра с ръка, като изясни за какво не би трябвало са се дава дузпа в обстановки като тази с Марк Кукурея. Когато ръката е покрай тялото и сочи надолу/вертикално, и се намира зад тялото, това не е дузпа ", показа Джонсън, предава Спортал. 

Той изясни и за какво в мача сред Германия и Дания (2:0) пък бе отсъден 11-метров удар за Бундестима за игра с ръка на Йоаким Андерсен.

" В УЕФА считат, че в тази обстановка ръката съставлява преграда. Разбираемо е за какво почитателите считат, че двете обстановки са тълкувани наопаки, само че истината е, че съдиите са спазили тъкмо напътствията към тях ", добави анализаторът.

Междувременно пък в Испания имат и друга версия за обстановката. Там се твърди, че Никлас Фюлкруг е играл с ръка в хода на офанзивата. Освен това имаше и съществени подозрения, че нападателят бе в засада.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР